Malzemeler
2 Su Bardağı Baldo Pirinç
1 Adet Kuru SoÄŸan
5 Diş Sarımsak
1 Kilo Küp DoÄŸranmış Domates
2 Tane Orta Boy Havuç
1 Su Bardağı Donuk Bezelye
3 Çorba Kaşığı TereyaÄŸ
Yarım çay bardağı ZeytinyaÄŸ
1 Su Bardağı Meksikan Fasulyesi
3.5 Su Bardağı Tavuk ÇeÅŸnili Kaynamış Su
Yarım kaşık Tatlı Biber Salçası
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Toz Acı Biber
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Bardağı Jalapone Biber
Yapılışı
Zeytinyağ, tereyağ, kuru Soğan, sarımsak ve havucu ekleyerek kavrulur.
Salçayı da ekleyip kavrulur. PembeleÅŸince pirinçleri ekle ve kavur.
Küp küp doÄŸranmış domates ve baharatları ekleyerek kavurmaya devam ediniz. Meksika fasulye, bezelye ekleyerek kavurunuz.
DiÄŸer ocakta suya tavuk çeÅŸnisi ekleyerek kaynat.
Suyu çekinceye kadar kaynat. Su çekince kağıt havlu koyarak 10 dk demlendiriniz. Servise hazırdır.